Business Hi-Tech

O platformă blockchain îşi propune să intermedieze listările la bursă din luna iunie

O platformă blockchain îşi propune să intermedieze...

Autor: Alex Ciutacu

20.05.2019, 16:37 618

SprinkleXchange, o platformă pe bază de blockchain, îşi propune să devină principalul canal pentru listările la bursă şi începe activitatea în luna iunie, potrivit CoinTelegraph.

Potrivit Bloomberg, Alexander Wailin, CEO-ul companiei, speră să intermedieze IPO-ul (Initial Public Offering) pentru circa 1.000 de companii în următorii patru ani.

Compania utilizează blockchain-ul din spatele companiei Ethereum, iar utilizatorii vor putea tranzacţiona acţiunile companiilor listate, precum şi criptomonede, timp de 24 de ore pe zi.

Şi  bursa din Elveţia, SIX, îşi propune să lanseze o astfel de platformă de tranzacţionare pe blockchain, cu ajutorul consorţiului de companii blockchain R3 Coarda Enterprise.

Fondatorii încurajează companii care ţintesc o capitalizare de piaţă între 20 milioane dolari şi 200 milioane dolari să ia în considerare varianta listării prin intermediul platformei de blockchain şi susţine că mai mulţi jucători şi-au exprimat până acum interesul, din sectoare variate precum imobiliare şi până la industria biotech.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO