Business Hi-Tech

O multinaţională din IT „atacă“ schema ajutoarelor de stat: „Creşterea salariilor din IT este artificială“

Grigoriada Stroe

Grigoriada Stroe

Autor: Adelina Mihai

10.09.2015, 00:07 11205

Ofertele salariale generoase pentru candidaţii din industria IT sunt artificiale şi sunt alimentate de ajutoarele de stat care subvenţionează o mare parte din costurile salariale ale companiilor, susţine Grigoriada Stroe, directorul de resurse umane al producătorului de jocuri video Ubisoft România.

„În ultima perioadă se simte o presiune a pieţei în procesul de recrutare şi ofertare. Acest lucru se datorează în principal companiilor care participă la schema de ajutor de stat în domeniul IT&C. Aceste companii trebuie să angajeze un număr considerabil de persoane pentru a putea respecta condiţiile impuse de program. Considerăm că această situaţie nu este una sustenabilă şi creează o creştere artificială a salariilor pe piaţa IT, afectând în acelasi timp şi sistemul de învăţământ, întrucât studenţii aleg să-şi întrerupă studiile în favoarea unui salariu nerealist”, a spus Grigoriada Stroe, care coordonează politicile de HR dintr-o multinaţională cu 1.400 de angajaţi în România.

Salariul mediu net în industria serviciilor informatice a ajuns în luna iulie la o valoare medie de peste 4.500 de lei, fiind cu 16% mai mare decât cel din luna iulie a anului anterior, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Angajaţii din IT câştigă, în medie, de 2,4 ori mai mult decât un angajat plătit la nivelul salariului minim pe economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO