Business Hi-Tech

O firmă din grupul Altex, pe primul loc în topul producătorilor locali de PC-uri

Autor: Adrian Seceleanu

28.08.2017, 00:07 2537

Cei mai mari cinci producători locali de computere au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 328,8 milioane de lei (73,2 mil. euro), în creştere cu 48,7% faţă de anul anterior, evoluţia fiind determinată de ascen­siunea puter­nică a venitu­rilor înregistrate de liderul pie­ţei - compania Complet Electro Serv, parte a gru­pului Altex, arată datele ra­por­tate de jucători la Minis­terul Finan­ţelor Publice.

Complet Electro Serv (CES), companie al cărei acţionar majoritar este an­tre­pre­norul Dan Ostahie, a înre­gistrat o cifră de afaceri de 264,9 mil. lei (59 mil. euro), mai mare cu 84,5% faţă de anul anterior, şi un profit net de 3,6 mil. lei (0,81 mil. euro), mai mare cu 41,9% în raport cu anul anterior. Numărul mediu de angajaţi al companiei a crescut cu o persoană la 25, în timp ce datoriile de la data de 31 decembrie 2016 se situau la 61,1 mil. lei (13,6 mil. euro), în creştere cu 122,8% faţă de perioada anterioară, conform da­telor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Cel mai mare jucător este controlat de liderul pieţei de retail electro IT Altex, condus de Dan Ostahie, urmat la mare distanţă de Maguay Computers, afacere deţinută de Eduard Ion Pughin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO