Business Hi-Tech

O echipă de 100 de persoane lucrează la ceasul Apple

 O echipă de 100 de persoane lucrează la ceasul Apple - surse

Autor: Radu Racu

13.02.2013, 15:27 1360

Apple are o echipă de 100 de persoane care lucrează la un gadget care seamnă cu un ceas de mână, capabil să efectueze operaţiuni similare celor de pe iPhone şi iPad, au declarat două surse apropiate companiei, citate de Bloomberg.

 
Echipa tot mai extinsă în ultimul an include manageri, membri ai birourilor de marketing şi programatori care au lucrat anterior la iPhone şi iPad, au precizat sursele, sub protecţia anonimatului.
 
Dimensiunea echipei de lucru sugerează că Apple a depăşit faza de experimente şi a trecut la dezvoltarea produsului.
 
Directorul executiv al companiei, Tim Cook, se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea boardului, după ce acţiunile Apple au scăzut cu mai mult de 30% de la maximul înregistrat în luna septembrie. Vănzările Apple sunt tot mai afectate de competiţia intensă, în special din partea grupului sudcoreean Samsung Electronics.
 
Toate aşteptările de la Apple se îndreaptă acum spre un nou gadget revoluţionar, care ar putea revitaliza vânzările grupului. Principalele provocări în dezvoltarea modelului de ceas se îndreaptă spre baterie, care trebuie să fie suficient de perfomantă pentru a nu avea nevoie de reîncărcări zilnice.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO