Business Hi-Tech

O acţiune Facebook valorează 44 de dolari, toată compania - 103 mld. $

O acţiune Facebook valorează 44 de dolari, toată compania - 103 mld. $

Foto AFP

Autor: Mediafax

02.04.2012, 00:00 384

Ultima tranzacţie cu acţiuni Facebook permisă pe o piaţă secundară înainte de oferta publică iniţială aşteptată în mai indică o valoare a companiei de 102,8 miliarde de dolari, transmite Bloomberg. Preţul la ultima tranzacţie derulată pe platforma SharesPost pentru 150.000 de titluri a urcat cu aproape 9%, de la 40,5 dolari într-o altă licitaţie derulată în martie la 44,1 dolari. Facebook a decis să oprească la sfârşitul acestei săptămâni tranzacţiile pe pieţele secundare, în contextul pregătirilor pentru listare, au declarat două surse.

Facebook, care operează cea mai populară reţea de socializare online, a depus în februarie actele pentru o ofertă publică iniţială care ar putea evalua Facebook la 75-100 de miliarde de dolari. Facebook are peste 845 de milioane de utilizatori la nivel mondial şi vrea să atragă cinci miliarde de dolari prin oferta publică iniţială, care ar deveni astfel cea mai mare din istoria sectorului IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO