Business Hi-Tech

Noul şef de la ANCOM taie în carne vie: A concediat întreaga echipa executivă a autorităţii de reglementare în comunicaţii

Autor: Adrian Seceleanu

08.06.2017, 16:54 4860

Adrian Diţă, numit preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în urmă cu mai puţin o lună de PSD, a lansat o operaţiune de reorganizare fulger a instituţiei pe care o conduce, în urma căreia toţi directorii executivi din instituţie şi-ar fi pierdut posturile, au declarat pentru ZF surse din industrie.

Directorii executivi ai ANCOM sunt: Eduard Lovin - reglementare, Bogdan Iana - administrare spectru radio, Cristin Popa - monitorizare şi control.

Printr-o decizie emisă astăzi, care numără 49 de articole, Adrian Diţă a desfiinţat şi reînfiinţat practic toate direcţiile din interiorul ANCOM, metodă prin care noul preşedinte ar fi concediat întreaga echipă de conducere executivă, existentă în instituţie din mandatul fostului preşedinte Cătălin Marinescu.

Practic întreaga operaţiune de reorganizare pare să fi fost realizată cu unicul scop de a concedia o parte din oamenii care se aflau în echipa de conducere a ANCOM pentru a-i înlocui cu persoane apropiate noii conduceri.

Odată cu această procedură preşedintele ANCOM a înfiinţat şi o structură denumită "Cabinetul Preşedintelui", în care sunt prevăzute 13 posturi - un director de cabinet, 10 consilieri şi două posturi de asistent manager.

Diţă, care a fost numit la propunerea PSD de către plenul reunit al Parlamentui preşedinte al influentei Autorităţi de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) - instituţie care face regulile pe pieţele de comunicaţii şi servicii poştale, cu o valoare anuală de 4 miliarde de euro, nu a făcut până la acest moment nicio declaraţie publică privind obiectivele sale sau strategia pe care o va urmări la vârful autorităţii.

De la data numirii în funcţie - 11 mai - şi până astăzi Adrian Diţă nu a avut nicio intervenţie în spaţiul public, noul preşedinte al ANCOM făcându-şi simţită prezenţa doar prin publicarea, pe pagina dedicată echipei de conducere de pe website-ul ANCOM, a profilului său şi a unei fotografii recente.

Fostul preşedinte al ANCOM, Cătălin Marinescu, a convocat o conferinţă de presă în care şi-a prezentat priorităţile la vârful instituţiei în data de 9 aprilie 2009, la 6 zile după numirea în funcţie (3 aprilie 2009).

Adrian Diţă, 52 de ani, este un manager cu o experienţă de 15 ani în industria de telecom dintre care 4 ani în vânzări către sectorul public şi 11 ani pe segmentul de relaţii guvernamentale. De la finele anului 2015 Adrian Diţă lucra pentru grupul Telekom România, unde activa în subordinea Mihaelei Ioniţă, director juridic, de relaţii şi conformitate în cadrul grupului Telekom.

Guvernul a modificat legea de organizare a instituţiei prin ordonanţă de urgenţă pentru a putea numi conducerea ANCOM fără implicarea preşedintelui României.

După nominalizarea lui Adrian Diţă pentru funcţia de preşedinte al ANCOM fratele său Sorinel Diţă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie al companiei de stat SN Radiocom, a cărei activitate este reglementată de ANCOM. Sorinel Diţă este şi consilier al ministrului PSD al comunicaţiilor Augustin Jianu şi angajat al companiei de stat Poşta Română.

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO