Business Hi-Tech

Noul şef al Apple primeşte un milion de acţiuni Apple. Vedeţi cât speră compania să îl ţină pe poziţia de CEO

Noul şef al Apple primeşte un milion de acţiuni Apple. Vedeţi cât speră compania să îl ţină pe poziţia de CEO

Autor: Adrian Voicu

27.08.2011, 12:20 2477

Tim Cook, noul şef al Apple care l-a înlocuit pe fondatorul companiei la conducere, a primit un milion de acţiuni, informează The Telegraph.

Mutarea vine în încercarea companiei de a-l ţine la şefia Apple cel puţin până în 2021.

Transferul de acţiuni, care valorează puţin peste 383 de milioane de dolari la preţul curent al acţiunilor, a fost anunţat într-un document prezentat de companie autorităţii de control a pieţelor de capital din SUA, SEC.

Cook, fostul COO al grupului care s-a ocupat şi de activităţile zilnice ale lui Steve Jobs din ianuarie, a fost numit în locul lui Steve Jobs în poziţia de CEO - fondatorul Apple urmând să ocupe poziţia de preşedinte al consiliului de conducere al Apple.

Valoarea reală a acţiunilor nu este cunoscută, Cook având acces la acestea doar odată cu eliberarea primei tranşe, care se va face în termen de cinci ani. Analiştii estimează însă că valoarea titlurilor Apple ar putea ajunge la 500 de dolari/titlu sau mai mult în următorul an.

În 2010, Cook a primit 58 de milioane de dolari, în salariu, bonusuri şi alte beneficii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO