Business Hi-Tech

Noul rege al muncii la distanţă: Eric Yuan, şeful platformei Zoom, a cărei valoare de piaţă s-a dublat în trei luni, ajungând la 35 mld. dolari, din cauza crizei coronavirus, companiile fiind nevoite să lucreze cu angajaţi care stau acasă

Noul rege al muncii la distanţă: Eric Yuan, şeful...

Autor: Adrian Seceleanu

12.03.2020, 16:22 443

Eric Yuan, fondatorul platformei de lucru de la distanţă Zoom, a devenit noul rege al industriei în condiţiile în care valoarea de piaţă a companiei sale s-a dublat în trei luni de zile, la 35 de miliarde de dolari, pe fondul crizei generate de răspândirea noului coronavirus la nivel global, scrie Financial Times.

Evoluţia vine în condiţiile în care oportuniştii pieţei de capital caută să-şi plaseze banii în companii care pot exploata la maximum criza coronavirus, notează publicaţia. Yuan, care călătoreşte doar de două ori pe an în interes de afaceri tocmai pentru a-şi promova platforma, spune totuşi că nu este clar dacă în noul context global platformele online vor creşte atât de tare încât să ajungă să înlocuiască nevoia unor întâlniri faţă în faţă.

“E prea devreme să spunem dacă se va schimba cu adevărat comportamentul în business acum. Dar vom ajunge acolo pe termen lung”, a afirmat Yuan, al cărui pachet de acţiuni în compania fondată în 2011 are acum o valoare de 6 miliarde de dolari. “Smartphone-ul a creat o economie uriaşă, cloudul la fel. Momentul lansării este totul, iar eu am lansat platforma la momentul potrivit”, explică Yuan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO