Business Hi-Tech

Noul iPhone starneste la fel de mult interes ca si predecesorul sau

05.06.2008, 13:30 18

Noul telefon Apple este asteptat sa reprezinte principala atractie a evenimentului Worldwide Developers Conference, sustinut de catre compania americana saptamana viitoare, scrie presa internationala.
Potrivit speculatiilor analistilor si expertilor din industrie, noul iPhone va oferi suport accesarea serverelor de e-mail ale companiilor, precum si o serie de noi aplicatii care ar putea contribui la cresterea vanzarilor. Unii se asteapta ca telefonul sa permita utilizatorilor sa descarce melodii de pe magazinul online iTunes cu ajutorul conexiunii GSM/3G, spre deosebire de modul actual de acces, care necesita conectarea la o retea Wi-Fi.
"Ceea ce este important pentru Apple este ca acest telefon sa poata fi adaptat unor inovatii viitoare. Altfel, exista riscul ca telefonul sa devina urmatorul Motorola RAZR", a declarat Shiv Bakshi, analistul in cadrul IDC (International Data Corporation).
Reprezentantii Apple nu au oferit detalii privind lansarea noului aparat, insa, potrivit analistilor, acesta va functiona mai mult ca sigur pe o retea 3G, rezolvand astfel nemultumirile referitoare la vitezele lente de transfer atinse prin intermediul tehnologiei EDGE, de care dispune actualul iPhone.
"Implementarea 3G reprezinta un aspect important pentru piata din SUA, insa este crucial pentru pietele de peste ocean", a declarat Avi Greengard de la Current Analysis.
Lansarea unui nou telefon ar putea constitui un nou factor de crestere pentru pretul actiunilor Apple. In ultimele trei luni, cotatia titlurilor companiei s-a apreciat cu 50%, la 186,10 dolari (119,91 euro). La sfarsitul anului trecut, actiunile au atins un nivelul record de peste 200 de dolari (128,87 euro).
Analistul Doug Reid al Thomas Weisel estimeaza ca pretul actiunilor Apple ar putea creste pana la 225 de dolari (144,98 euro), datorita cererii ridicate pentru laptopurile MacBook si pentru iPhone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO