Business Hi-Tech

Noul iPhone 7 – funcţii îmbunătăţite, dar nimic spectaculos

Noul iPhone 7 – funcţii îmbunătăţite, dar nimic...

Autor: Ioana Nita

09.09.2016, 00:00 1576

Gigantul american Apple a lansat săptămâna aceasta a şaptea generaţie de telefoane iPhone – iPhone 7 şi iPhone 7 Plus, noile modele veniind cu o serie de funcţii îmbunătăţite – camera foto, rezistenţă la apă, durata mai mare de funcţionare a bateriei şi căşti “wireless”, scrie presa internaţională. Astfel, modelele  iPhone 7 şi iPhone 7 Plus dispun de o cameră foto duală  de 12 MP şi de o cameră foto frontală de 7 MP, iar o încărcare completă a bateriei poate dura până la 14 ore în condiţii de utilizare intensivă pe internet, după cum susţin reprezentanţii Apple.

Noua generaţie de telefoane Apple este de asemenea rezistentă la apă, funcţie de care smartphone-urile dezvoltate de gigantul sud-corean Samsung, principalul concurent al companiei americane, dispun încă din 2014. O altă noutate este absenţa mufei standard pentru câşti – “jack”, Apple dezvoltând un model de câşti wireless numite AirPods. Utilizatorii care nu vor dori însă să folosească căştile wireless au la dispoziţie un adaptor pentru căştile cu “jack”. Noile telefoane Apple pot fi precomandate începând din data de 16 septembrie la cei doi dintre cei mai mari operatori telecom de pe piaţa locală - Vodafone şi Telekom România, livrările urmând să fie onorate din 23 septembrie. Cel mai probabil şi Orange, care nu a făcut încă niciun anunţ în acest sens, va oferi iPhone 7 după acelaşi calendar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO