Business Hi-Tech

Noul CEO al Vodafone anunţă concedieri, inclusiv în România. Precizările ulterioare ale grupului: Nu sunt concedieri, ci blocăm ocuparea unor posturi şi facem reduceri prin „uzura naturală“

Noul CEO al Vodafone anunţă concedieri, inclusiv în...

Autor: Adrian Seceleanu

18.09.2018, 00:04 1923

♦ Pe de altă parte, Vodafone România va continua angajările de specialişti în IT, a precizat operatorul de telefonie mobilă.

Grupul britanic Vodafone va da afară până în martie 2018 aproape 2.000 de oameni din România, Egipt şi India ca parte a unui plan mai larg de reducere a costurilor şi a datoriilor, a anunţat Nick Read, care îl va înlocui luna viitoare pe italianul Vittorio Colao la vârful grupului britanic de comunicaţii,conform unui articol din Financial Times. Anunţul a produs valuri la nivel global în condiţiile în care operatorul nu a dezvăluit anterior aceste intenţii.

Vom concedia în acest an financiar 1.700 de oameni din centrele de servicii din Egipt, India şi România - aproximativ 8% din forţa de muncă din această linie de business. Tăierile sunt parte a unui program mai larg care urmăreşte reducerea costurilor cu 8 mld. euro şi care are în vedere preluarea multor activităţi din rutină din backoffice de către roboţi software, a declarat Read, conform FT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO