Business Hi-Tech

Noul CEO al integratorului IT Asseco: Românii folosesc prea puţin serviciile bancare digitale

Adam Wolszczak, noul şef al operaţiunilor locale ale grupului polo­nez Asseco

Adam Wolszczak, noul şef al operaţiunilor locale ale grupului polo­nez Asseco

Autor: Adrian Seceleanu

01.06.2018, 00:07 263

Băncile mici şi medii din România sunt mai deschise la proiectele de digitalizare decât mulţi jucători din Occi­dent şi sunt gata să facă şi „câte doi paşi odată“ în această di­recţie, dar per ansamblu piaţa bancară se află încă sub media celorlalte ţări din Uniunea Europeană la indicatori precum gradul de utilizare a ser­viciilor bancare mo­bile sau al nu­mărului de conturi.

„Aici unele dintre băncile mici şi medii sunt dispuse să facă pariuri mai mari, sunt gata să facă şi câte doi paşi odată pentru a putea dezvolta bănci virtuale. Sin­gurul lucru care în opinia mea blo­chează întregul lanţ este adop­ta­rea internetului şi a soluţiilor mobile de către români“, a decla­rat într-un interviu pentru ZF Adam Wolszczak, noul şef al ope­raţiunilor locale ale grupului polo­nez Asseco, unul dintre cei mai mari integratori şi fur­nizori de sisteme, soluţii şi servicii de IT pentru sistemul bancar.

Gradul redus de utilizare al serviciilor bancare arată totuşi că piaţa are un potenţial semnificativ de creştere în viitor. „Dacă ne uităm la tendinţele de pe piaţă şi la câţi oameni au un cont bancar, câţi oameni se folosesc de echipamentele mobile pentru a-şi verifica situaţia conturilor, observăm că procentele sunt mai mici în raport cu UE. Această situaţie creează o oportunitate uriaşă în condiţiile în care acum există soluţii din ce în ce mai ieftine, mobile din ce în ce mai ieftine chiar şi pentru locuitorii din mediul rural acolo unde nu există bănci. Imaginaţi-vă şi că noua generaţie, copiii de acum, va apela doar la servicii digitale“.

Asseco SEE a avut anul trecut în România afaceri de 145,2 milioane de lei (31,8 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de 2016, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO