Business Hi-Tech

Noua politică de returnare a banilor din App Store facilitează accesul gratuit la produsele comerciale

Noua politică de returnare a banilor din App Store...

Autor: Dorian Prodan

12.01.2015, 11:09 928
În ultimele zile ale anului trecut, Apple a anunţat mărirea preţurilor conţinutului software şi media oferit în cadrul magazinele digitale App Store europene din cauza adoptării unui nou cadru legislativ, dar şi implementarea opţiunii de returnare a produselor cumpărate. Această ultimă şi bine-venită noutate se pare că a fost implementată defectuos, producătorii de aplicaţii reclamând că utilizatorii pot frauda foarte uşor sistemul şi pot refolosi produsele la care au renunţat.
 
În urma schimbărilor implementate de către Apple, utilizatorii au la dispoziţie un interval de 14 zile în care pot renunţa la un produs software cumpărat şi îşi pot primi banii înapoi fără a fi nevoiţi să ofere şi o justificare. Până acum, o astfel de cerere trebuia trimisă de utilizator prin intermediul unui formular electronic şi trebuia să fie verificată manual de către Apple, demersul neavând întotdeauna şi un rezultat favorabil, însă acest lucru se poate face acum mult mai uşor şi mai ales sigur din interfaţa Report a Problem de pe site-ul Apple.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO