Business Hi-Tech

Noua guvernare şi-a pus trei oameni în board-ul Telekom: surpriza cea mare este numirea Ancăi Georgescu, fostul HR al companiei

Noua guvernare şi-a pus trei oameni în board-ul...

Autor: Adrian Seceleanu

10.12.2015, 12:01 25159

Ministerul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale (MCSI) şi-a schimbat toţi reprezentanţii din Consiliile de administraţie ale companiilor din grupul Telekom România, numindu-i pe Anca Georgescu Aladgem, Bogdan Laurenţiu Voicu şi Florin Furdui, au declarat pentru ZF mai multe surse apropiate grupului.

Anca Georgescu Aladgem, unul dintre cei mai cunoscuţi profesionişti în domeniul resurselor umane de pe piaţa locală, a fost până la jumătatea acestui an directorul de HR al grupului Telekom. Anca Georgescu Aladgem şi-a început cariera în grup în mai 2007, din poziţia de director executiv de resurse umane pentru Romtelecom, făcând parte din noua echipă de top management a companiei, recrutată de grecul Yorgos Ioannidis. Anca Georgescu Aladgem a fost practic promovată în 2013, atunci când Nikolai Beckers, noul CEO german al Cosmote şi Romtelecom, a impus prima echipă comună completă de management, în care ea a devenit director de HR pentru întreg grupul.

Bogdan Voicu a fost şi el director de achiziţii în cadrul grupului Telekom până în aprilie 2014. Recrutat de la Orange în 2011 de Romtelecom, el ocupase funcţia de director executiv achiziţii şi proprietăţi imobiliare din cadrul Romtelecom.

Florin Furdui, în prezent Country Manager al Portland Trust - unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, este fondatorul companiei de comunicaţii Dial Telecom, în prezent parte a Digital Cable Systems (AKTA), cel mai mare jucător independent de pe piaţa de cablu.

Statul român deţine, prin intermediul MCSI, o participaţie de 45,99% din acţiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom). Prin intermediul Telekom Romania Communications statul deţine acţiuni şi la compania de comunicaţii mobile din grup, Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote).

Grupul Telekom are afaceri de un miliard de euro pe an.

Update

Contactaţi de ZF, Anca Georgescu Aladgem, Bogdan Voicu şi Florin Furdui au confirmat numirea în Consiliul de administraţie al Telekom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO