Business Hi-Tech

Norvegia ar putea interzice Huawei la construcţia 5G

Norvegia ar putea interzice Huawei la construcţia 5G

Autor: Adrian Seceleanu

10.01.2019, 00:00 647

Norvegia evaluează posibilitatea de a se alătura demersului mai multor state occidentale de a exclude compania chineză Huawei din construcţia infrastructurii necesare pentru a furniza servicii de comunicaţii mobile pe baza tehnologiei 5G, a declarat ministrul justiţiei, conform Reuters. „Împărtăşim aceleaşi îngrijorări ca SUA şi Marea Britanie în ce priveşte spionarea unor actori statali şi privaţi”, a afirmat Tor Mikkel Wara, ministrul justiţiei din Norvegia. 

Guvernul discută un pachet de măsuri care să diminueze vulnerabilitatea infrastructurii de telecomunicaţii înainte ca operatorii să migreze la noua tehnologie 5G. Telenor, un operator controlat de statul norvegian, cu 173 de milioane de clienţi în 8 ţări din Europa şi Asia, a semnat primul contract major cu Huawei în 2009. Telenor şi operatorul rival telia folosesc echipamente Huawei pentru reţelele 4G şi testează soluţii 5G folosind echipamente furnizate de compania chineză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO