Business Hi-Tech

Nokia Lumia 930: telefonul Windows Phone perfect

Nokia Lumia 930: telefonul Windows Phone perfect

Autor: Dorian Prodan

19.07.2014, 17:04 2995

 Odată cu actualizarea GDR3, platforma Windows Phone 8 a devenit compatibilă atât cu procesoarele quad-core performante de la Qualcomm, cât şi cu ecranele cu rezoluţie Full HD, iar primul terminal care a profitat de acest progres a fost Nokia Lumia 1520. Cei care nu apreciază însă prea mult telefoanele-gigant au aşteptat lansarea telefonului Lumia 930, un model care promitea să ofere aceleaşi avantaje tehnologice într-o carcasă mai compactă şi să fie un demn urmaş al legendarului Lumia 920.
Construcţie, design şi ergonomie

Lansat în toamna lui 2012, Lumia 920 s-a remarcat nu doar prin camera foto PureViewĂ sau ecranul IPS foarte bun, ci şi prin construcţie. Folosind o carcasă rigidă şi groasă din policarbonat care era rezistentă precum carapacea unei ţestoase, Lumia 920 a fost însă prea gros şi prea greu pentru gusturile unora, iar Nokia s-a văzut nevoită să lanseze ulterior o versiune modificată mai uşoară şi mai elegantă: Lumia 925.

Din punct de vedere constructiv, noul Lumia 930 se încadrează undeva între aceste două modele. Noul telefon Nokia foloseşte o ramă din aluminiu şi un capac posterior nedetaşabil din policarbonat, la fel ca Lumia 925, însă se apropie mai mult de Lumia 920 prin aspect, greutate şi rigiditate.

Citiţi mai mult pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO