Business Hi-Tech

Nokia depăşită de HTC ca valoare de piaţă

Nokia depăşită de HTC ca valoare de piaţă

Grafic: Engadget

07.04.2011, 12:20 45

HTC, al doilea cel mai mare producător de telefoane smartphonedin Asia, a depăşit valoarea de piaţă a companiei Nokia,consumatorii orientându-se din ce în ce mai mult către telefoanescumpe care sunt mai puternice şi mai simplu de utilizat,informează Bloomberg.

Majorarea de 5,3% a acţiunilor HTC înregistrată miercuri, a dusla creşterea valorii de pe piaţă a companiei la 33,8 miliarde dedolari faţă de valoarea competitorului său Nokia care are o valoarede piaţă de 33,6 mld. dolari.

"Spartphone-urile au schimbat mentalitatea consumatorilor.Înainte, oamenii intrau într-un magazin şi cereau telefoane Nokiasau LG. Acum toată lumea vrea Apple şi HTC", a spus Jeff Pu,angajat al companiei Fubol Financial Holdings care se ocupăclasifică vânzărilor HTC.

Acţiunile HTC s-au triplat în 2010 datorită cererii mari detelefoane smartphone care au ajuns să înlocuiască majoritateatelefoanelor mobile mai vechi de cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO