Business Hi-Tech

Nokia de adapteaza noilor vremuri

29.09.2003, 00:00 17



Compania Nokia a prezentat un program de reorganizare care prevede si schimbari in echipa de conducere, inclusiv numirea unui nou director financiar, proiectul urmarind sa-i consolideze pozitia de lider mondial al industriei producatoare de telefoane mobile.



Grupul finlandez intentioneaza sa isi separe operatiunile in patru divizii, de la cele trei existente in prezent. Astfel, compania isi pastreaza activitatile producatoare de terminale si retele de telecomunicatii - Nokia Mobile Phones si Nokia Networks, dar divizia Nokia Ventures va fi impartita in Multimedia si Enterprise Solutions.



Multimedia isi va concentra activitatea asupra dezvoltarii aplicatiilor de jocuri, imagini si muzica care pot fi accesate si transferate prin intermediul telefoanelor mobile.



Totodata, grupul va fi coordonat de un nou director financiar, in persoana lui Rick Simonson, care il va inlocui pe Olli-Pekka Kallasvuo. La randul sau, Kallasvuo va prela conducerea Nokia Mobile Phones, care asigura 80% din veniturile grupului.



Directorul executiv Jorma Ollila ramane presedintele Consiliului Executiv. El a condus compania din 1992, de-a lungul anilor in care Nokia a devenit in cel mai mare producator de terminale din lume.



"Industria si structurile corporatiste stabilite in urma cu zece ani, la inceputul erei comunicatiilor mobile, difera radical de peisajul actual, de aceea se impun o serie de modificari", a explicat Ollila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO