Business Hi-Tech

Noile iPhone-uri au ajuns în România la precomandă. Cât vor costa iPhone Xs şi Xs Max

Noile iPhone-uri au ajuns în România la precomandă....

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.09.2018, 11:13 1528

Grupul de telefonie mobilă Vodafone România deschide precomenzile pentru noile smartphone-uri iPhone Xs şi iPhone Xs Max, dar şi iPhone XR. Astfel, noul iPhone Xs Max va porni de la 5659 de lei pentru varianta de 64 de GB (cea mai ieftină), şi ajunge la 7470 de lei pentru varianta de 512GB. Iphone Xs ajunge la 5195 de lei pentru varianta de 64 de GB, si 7006 lei pentru varianta de 512 GB.

Clienţii vor putea face precomenzi pentru iPhone Xs şi iPhone Xs Max începând cu data de 21 septembrie şi pentru iPhone XR începând cu 19 octombrie pe site-ul propriu al companiei sau în magazinele Vodafone România, se arată într-un comunicat de presă transmis de companie.

Compania americană Apple a lansat în această lună trei noi modele de iPhone, cu preţuri şi mărimi diferite ale ecranelor.

Noul vârf de gamă al familiei iPhone de la Apple, iPhone Xs Max, are un ecran de 6,5 inchi, mai mare decât cel al Samsung Galaxy Note 9, în timp ce succesorul iPhone X are un ecran de 5,8 inchi. În plus, ambele modele de top deţin ecrane de tip OLED.

Cel mai important model este iPhone XR, un model mai ieftin, care va arăta ca iPhone X, dar cu un ecran mai ieftin, de tip LCD, de 6,1 inchi, care va avea diferite culori şi margini de aluminiu. Toate cele trei iPhone-uri includ sistemul de autentificare Face ID.

Cele două modele mai scumpe permit utilizatorului să folosească simultan două cartele sim.

În România, Apple vinde câteva sute de mii de iPhone-uri pe an şi atrage aproximativ un sfert din banii alocaţi într-un an de români pentru achziţia de smartphone-uri.

Liderul pieţei locale este Samsung, cu o cotă de aproape 50% după încasări şi numărul de unităţi livrate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO