Business Hi-Tech

Noi imagini cu Windows 10 pentru mobile

Noi imagini cu Windows 10 pentru mobile

Autor: Cătălin Niţu

06.02.2015, 19:58 861

Windows 10 promite să fie sistemul de operare universal, compatibil cu orice tip de dispozitiv, de la un simplu smartphone, până la un computer high-end sau la console de jocuri Xbox. Deşi am văzut deja două variante Technical Preview pe PC-uri, încă nu ştim cu exactitate ce noutăţi aduce Windows 10 pe smartphone-uri. Din fericire, există deja utilizatori ai unei variante timpurii a noului sistem de operare pentru telefoane mobile.

Site-ul ITHome din china a lansat mai multe capturi de ecran ale celui mai recent build de Windows 10 pentru mobile şi dezvăluie ce se va găsi în prima variantă de preview pe care Microsoft o va lansa în viitorul apropiat. Prima noutate pare fi o aplicaţie care înregistrează clipuri audio, diferită de OneNote, care va oferi fişiere audio necompresate. De asemenea, aplicaţia va oferi posibiltatea de a trimite fişierele înregistrare către o căsuţă de e-mail, sau direct pe OneDrive. O limitare evidentă încă de pe acum este imposibilitatea de a înregistra sunetul din apelurile telefonice.

Deşi diferenţele în termeni vizuali între Windows 10 şi Windows Phone 8.1 vor fi minore, se pare că Microsoft încearcă să ajungă din urmă celelalte sisteme de operare mobile la capitolul funcţionalitate.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO