Business Hi-Tech

Nissan va lansa un ceas inteligent pentru şoferi

Nissan va lansa un ceas inteligent pentru şoferi

Autor: Ioana Nita

09.09.2013, 21:38 1045

Nismo Concept Watch, creat pentru şoferii automobilelor sport Nissan Mismo, va fi primul ceas inteligent prin care conducătorii auto vor fi conectaţi la sistemul maşinii, scrie The Telegraph.

Prin intermediul ceasului inteligent, şoferii vor putea monitoriza eficienţa vehiculului pe care îl conduc prin vizualizarea vitezei medii şi a consumului de combustibil şi vor avea de asemenea acces la datele privind performanţele maşinii în timpul deplasărilor. Ceasul inteligent de la Nissan va monitoriza de asemenea bătăile inimii cu ajutorul conexiunii la computerul de bord al maşinii realizată printr-o aplicaţie pentru smartphone.

„Accesoriile tehnologice care pot fi purtate devin următoarea tendinţă şi vrem să profităm de această tehnologie inovatoare pentru a face brandul Nismo mai accesibil”, a spus Gareth Dunsmore, manager în cadrul Nissan Europa. Nismo este divizia de maşini sport a producătorului auto japonez Nissan.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO