Business Hi-Tech

News Corp a cumpărat cu 25 mil. dolari un start-up specializat în social media

News Corp a cumpărat cu 25 mil. dolari un start-up...

Autor: Ioana Nita

22.12.2013, 20:03 77

News Corp., editorul publicaţiilor Wall Street Journal şi New York Post, a plătit 25 milioane de dolari pentru a achiziţiona start-up-ul Storyful, o platformă care verifică şi administrează drepturile de autor ale ştirilor şi clipurilor video postate în timp real de utilizatori pe reţele sociale precum Twitter.

„Storyful a devenit o sursă de încredere pentru clipurile video postate pe internet, care îmbină jurnalismul, integritatea şi creativitatea pentru a găsi,  autentifica şi comercializa conţinutul generat de utilizatori”, a declarat Robert Thomson, directorul executiv al News Corp. Tranzacţia cu Storyful arată care este strategia companiei în privinţa achiziţiilor.

Din momentul în care News Corp. s-a separat de unităţile de cablu, TV şi film, cunoscute acum sub numele de 21st Century Fox în luna iulie, analiştii au încercat să anticipeze ce va face compania cu numerarul de peste 2 miliarde de dolari. Reprezentanţii News Corp. au declarat că vor administra Storyful ca o divizie a companiei de sine-stătătoare şi că vor continua parteneriatele cu alte agenţii de ştiri, inclusiv New York Times, Reuters şi ABC News.  Storyful a fost fondată în 2008 în Dublin de către jurnalistul irlandez Mark Little, care ocupă şi funcţia de CEO al companiei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO