Business Hi-Tech

New York Times: Aplicaţia Uber a fost la un pas să fie eliminată de pe iPhone-uri. Şefului Uber îi place să se joace cu focul

New York Times: Aplicaţia Uber a fost la un pas să fie...

Autor: Adrian Seceleanu

25.04.2017, 00:00 1738
Compania americană Uber, care a dezvoltat la nivel mondial o platformă prin care le oferă acces utilizatorilor de smartphone-uri acces la un serviciu de transport alternativ, a încercat să păcălească Apple în 2015 şi a fost la un pas să fie eliminată din magazinul de aplicaţii al producătorului iPhone, a dezvăluit New York Times în cadrul unui articol dedicat fondatorului Uber, Travis Kalanick. 
 
Articolul, cu titlul „Şefului Uber îi place să se joace cu focul“ îl descrie pe Kalanick drept un adept al riscului, obsedat de „creştere mai presus de orice“, şi arată că start-up-ul a fost de mai multe ori în pragul unei „implozii“ pe fondul deciziilor luate de fondatorul său.
 
Un asemenea moment a fost cel din anul 2015, când inginerii Uber au dezvoltat o metodă de identificare permanentă a iPhone-urilor, chiar dacă acestea erau resetate, pentru a combate fenomenul în creştere al fraudelor din China, dar încălcând astfel regulile dure ale Apple.
 
Uber a încercat să blocheze accesul inginerilor Apple la aceste practici, însă tentativa nu a reuşit iar Tim Cook l-a convocat pe Kalanick la sediul companiei pentru a-i pune în vedere că dacă nu sistează imediat aceste practici aplicaţia va fi eliminată din magazinul de aplicaţii. “Kalanick a plecat şifonat de la întâlnirea cu Tim Cook“, a scris NYT.
 
Publicaţia a dezvăluit şi că printre investitorii în Uber se numără şi actorii Edward Norton, Olivia Munn, Sophia Bush şi Leonardo DiCaprio alături de superstarurile Jay-Z şi Beyoncé.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO