Business Hi-Tech

Netopia: Valoarea medie a unei tranzacţii digitale s-a situat anul trecut la 230 lei

Netopia: Valoarea medie a unei tranzacţii digitale s-a...

Autor: Marius Oncu

02.03.2016, 11:30 173

Numărul tranzacţiilor intermediate pe parcursul anului 2015 de Netopia mobilPay a depăşit 2,6 milioane, online şi mobile, după o creştere de 25% raportat la anul anterior. Peste 45% din totalul acestora au fost realizate de pe dispozitive mobile, se arată într-un comunicat al companiei.

Valoarea integrală a sumelor achitate digital în 2015 a crescut cu peste 60% comparativ cu anul anterior, cumulând peste 135 milioane euro. În ceea ce priveşte valoarea medie achitată per tranzacţie online în 2015, aceasta s-a situat la 230 lei, potrivit Netopia mobilPay.

Majoritatea plăţilor intermediate de companie anul anterior au fost pentru produse IT&C, servicii şi pachete turistice, dar şi home & deco, fashion, produse de înfrumuseţare, cărţi şi jocuri digitale.

Dacă o tranzacţie medie digitală realizată de români în 2015 s-a ridicat la 230 lei, unii au ales să achite sume record, pentru mobilier high-end sau pachete turistice în destinaţii exotice, în valoare de peste 10.000 de euro. Mai mult, compania a procesat peste 40.000 tranzacţii care au depăşit suma de 1.000 de euro.

Achiziţile realizate de români prin aplicaţia mobilPay Wallet, prin care se pot achita cumpărături la hypermarket, facturi, masa la restaurant şi, mai nou, întreţinerea la bloc, au crescut cu peste 200% în 2015, volumul lor urcând cu 400%.

Utilizarea wallet-ului dezvoltat de Netopia a accelerat pe fondul introducerii de opţiuni precum plata la hipermarketuri Cora şi Carrefour din Capitală, a transportului în comun în Cluj Napoca, Alba Iulia şi Turda, de achitare a taxei de pod de la Feteşti sau a amenzilor de circulaţie.

Începând din decembrie 2015, peste 20.000 de proprietari din Bucureşti îşi pot plăti întreţinerea la bloc prin intermediul mobilPay Wallet, în baza unui parteneriat încheiat cu Scomet.ro, cel mai mare provider de servicii de administrare a blocurilor de locuinţe din Capitală.

În ceea ce priveşte valoarea medie a tranzacţiei prin portofelul digital, aceasta s-a ridicat, anul trecut, la circa 50 lei, în scădere cu 50% faţă de 2014, pe fondul numărului ridicat de tranzacţii realizate pentru servicii mici din punct de vedere valoric, precum biletele de transport în comun şi taxa de pod.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO