Business Hi-Tech

Netcity: În 2019 am avut doar 60 de incidente la reţeaua de fibră optică

Netcity: În 2019 am avut doar 60 de incidente la...

Autor: Adrian Seceleanu

05.11.2019, 00:00 124

Compania Netcity Telecom, operatorul reţelei subterane de fibră optică din Bucureşti, a înregistrat în 2018 60 de incidente care au afectat, pe termen scurt, serviciile furnizate de operatori către clienţii finali, pe 46 de străzi ale Capitalei, conform datelor firmei.

„Raportat la totalul celor 60 de incidente, 23 au fost cauzate de lucrări edilitare de modernizare ale Capitalei, care au impus relocarea segmentelor de infrastructură prezente în zonele respective. Alte cauze ale incidentelor înregistrate pe parcursul acestui an includ lucrările unor furnizori de utilităţi, plantările de copaci, reamenajările prin asfaltare sau betonare, dar şi actele de vandalism”, conform sursei citate.

„Reţeaua Netcity nu este doar o alternativă legală pentru cablurile aeriene instalate fără autorizaţie pe stâlpi, ci este şi o infrastructură care contribuie la modernizarea Capitalei, atât tehnologic cât şi la nivelul infrastructurilor de utilităţi”, a declarat Adrian Răcăşan, CEO al Netcity Telecom.

Compania a raportat la Ministerul Finanţelor pentru anul 2018 un profit net de 18,9 mil. lei, în creştere cu 4% faţă de anul anterior şi corespondent al unei marje a câştigului net de 40% din cifra de afaceri. În 2018 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 47,3 mil. lei (10,2 mil. euro), mai mare cu 11% faţă de anul anterior.

Netcity Telecom a fost fondată în 2007 de grupul UTI, iar în 2016 compania a fost cumpărată de Direct One, operatorul unei reţele naţionale de peste 5.500 de kilometri de fibră optică. Netcity face parte dintr-un grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Electrogrup, Direct One, Nova Power & Gas, precum şi WESEE, reunite în cadrul holding-ului E-INFRA, controlat de antreprenorii Teofil şi Simion Mureşan. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO