Business Hi-Tech

Neogen merge si in Serbia

21.06.2005, 18:42 31

Furnizorul autohton de servicii online Neogen, care s-a lansat recent pe piata din Bulgaria, a cumparat unul din cele mai populare site-uri din Serbia si urmeaza sa se extinda in Croatia, Bosnia si Macedonia, a declarat pentru ZF Calin Fusu, director general al Neogen.

Compania are un buget de 200.000 de euro pentru extinderea in Balcani, iar pentru Internet suma reprezinta investitii serioase. Intrarea pe piata sarba s-a produs prin cumpararea celui mai mare site de relatii personale din tara, Poljubac.com.

Site-ul are peste 200.000 de utilizatori inregistrati si intra in portofoliul Neogen dupa achizitia companiei bulgare Love Eood din Varna, detinatoarea site-ului de relatii personale Love.bg.

"Achizitia Poljubac.com este cea mai mare de pana acum din lista Neogen, atat ca valoare in bani, cat si ca dimensiune a site-ului cumparat", a spus Calin Fusu. Neogen intra in tarile vizate si pe celelalte segmente de activitate pe care s-a dezvoltat si in Romania. "Am mers deja si cu BestJobs in Iugoslavia (http://jobs.urbae.co.yu) si la fel in Bulgaria (http://jobs. neogen.bg)", a declarat Calin Fusu. In Bulgaria a fost lansat de asemenea serviciul Neogen Foto, care permite crearea de albume foto online.

Neogen este detinuta de cinci oameni de afaceri romani, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 350.000 de euro, iar in 2005 mizeaza pe un milion de euro gratie segmentului publicitatii online. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO