Business Hi-Tech

Neogen intra pe piata divertismentului mobil

31.03.2006, 00:00 16

Compania de servicii online Neogen a lansat site-ul mobil.neogen.ro, prin care incearca sa obtina pana la sfarsitul anului o cota de 15-20% din piata de logo-uri si tonuri destinate telefoanelor mobile, a declarat pentru ZF Calin Fusu, directorul general al companiei.

El estimeaza ca piata de profil locala va fi de 250-300 de mii de euro in acest an.

Piata va evolua proportional cu cresterea numarului de utilizatori ai telefoniei mobile si cu cresterea calitatii continutului oferit, conform lui Fusu. "Am lansat acest serviciu acum pentru ca in ultima perioada am primit foarte multe mesaje din partea utilizatorilor care cereau acest tip de serviciu", spune Fusu. "Pe viitor vom lansa si continut creat special pentru utilizatorii Neogen", precizeaza oficialul companiei.

Singura investitie a companiei pentru acest site este reprezentata de promovarea serviciului, solutia tehnica fiind dezoltata de compania ceha Airtoy. "Cei de la Airtoy furnizeaza continutul, precum melodiile, animatiile sau jocurile, iar Neogen furnizeaza audienta, clientii", a precizat Fusu. Practic, utilizatorii care comanda de pe site sunt taxati de catre operatorul de telefonie mobila, banii fiind impartiti in trei: Neogen, Airtoy si operatorul de telefonie mobila.

"Neogen este prin definitie un agregator de content, nu un creator, deci lucrul cu partenerii face parte din codul nostru genetic. Pe viitor vor urma tot mai multe parteneriate de acest gen prin care creatorii de continut vor accesa utilizatorii Neogen pentru a le oferi serviciile lor", explica directorul general al Neogen.

Concurenta Neogen pe acest segment este reprezentata de site-urile mici de nisa, conform oficialului Neogen, dar si de operatorii de telefonie mobila, care ofera servicii similare.

"Furnizorii de telefonie au pe site-uri ceva continut, dar deoarece nu reprezinta sursa lor principala de venituri, acesta este mai putin ca numar si mai putin interesant sau recent. Noi privim pe Orange si Connex mai curand ca parteneri pe aceasta piata, ei asigurandu-ne procesul de incasare a banilor, prin sms-uri", a spus Fusu.

Neogen a avut anul trecut o cifra de afaceri de un milion de dolari (830.000 euro), estimarile pentru acest an indicand o dublare a cifrei de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO