Business Hi-Tech

Neogen: Iesim cu serviciul de publicitate online in Serbia si Bulgaria

23.09.2005, 18:35 39

Furnizorul autohton de servicii online Neogen si-a extins in Serbia si Bulgaria serviciul de publicitate online, pe care pariaza pentru a-si tripla anul acesta cifra de afaceri.

Majoritatea banilor vor veni in continuare de la firmele romanesti, iar filialele din cele doua tari vecine vor contribui la cresterea cifrei de afaceri a Neogen de anul viitor. "Dupa ce am lansat site-urile din Bulgaria si Serbia, multe firme ne-au intrebat daca nu isi pot pune bannerele sau anunturile publicitare si pe aceste site-uri, inclusiv companii romanesti care au activitati in aceste tari sau care voiau sa angajeze specialisti din aceste tari", a declarat pentru ZF Calin Fusu, director general al Neogen si unul dintre actionarii companiei.

Compania, prima care a pus la punct un motor de cautare online 100% romanesc, a inceput anul acesta extinderea pe pietele din Balcani, avand in buzunar 200.000 de euro pentru investitii regionale, suma foarte serioasa pentru afacerile pe Internet. Neogen a intrat pe pietele vecine la fel cum a facut primii pasi si in Romania, cu site-urile de recrutare si cele de relatii personale, exploatand practic experienta acumulata pe piata locala. In Bulgaria a fost lansat de asemenea serviciul Neogen Foto, care permite crearea de albume foto online.

Neogen intentioneaza anul acesta sa isi extinda activitatile in Croatia, Bosnia si Macedonia, conform declaratiilor lui Calin Fusu. Oferta de publicitate online este o completare fireasca a acestor evolutii, acest sistem fiind de fapt una din principalele resurse de castig pentru companie: crearea de site-uri atractive pentru utilizatori, in care sa fie afisate reclame platite de companiile interesate.

"Dorim sa punem la dispozitia firmelor cu activitate in tarile din zona o solutie care sa le permita promovarea afacerilor la nivel regional", a explciat Calin Fusu, director general si unu dintre actionarii Neogen.

O data cu aceasta extindere, Neogen Publicitate ofera companiilor interesate o serie de noi instrumente de promovare, in special prin lansarea programului CPM (cost pe mia de afisari). Prin intermediul acestuia, advertiserii pot selecta site-urile preferate pe care sa afiseze reclamele, platind doar 1 euro pentru mia de afisari ale reclamei.

Pentru a marca extinderea in zona, Neogen Publicitate a lansat si un concurs, botezat "Webvertised", o campanie care ofera premii constand in servicii de publicitate in valoare de 1.500 euro clientilor activi ai programului.

Infiintata in anul 2000, Neogen detine mai multe site-uri care se numara printre cele mai populare din Internetul romanesc: site-ul de recrutare BestJobs.ro, cel de relatii personale Noi2.ro, portalul de anunturi gratuite si alte servicii (hosting, publicitate online) Neogen.ro si altele. Ofera de asemenea un serviciu de hosting profesional pentru site-uri web, Neogen Hosting, si a cumparat recent un site de jocuri online, www.doizece.ro. De asemenea, compania a dezvoltat un motor de cautare online 100% romanesc, Neogen Web, oferind servicii de promovare similare cu Google.

Compania Neogen este detinuta de cinci oameni de afaceri romani, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 350.000 de euro, iar in 2005 mizeaza pe un milion de euro gratie segmentului publicitatii online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO