Business Hi-Tech

Neogen Capital a investit împreună cu alţi business angels 500.000 euro în start-up-ul Metabeta

Călin Fusu

Călin Fusu

Autor: Ioana Nita

22.07.2021, 13:00 287

Start-up-ul local Metabeta, care dezvoltă o platformă pentru gestionarea investiţiilor în start-up-uri, axată pe regiunea Europei Centrale şi de Est, a obţinut o investiţie de tip seed în valoare totală de 500.000 de euro. Runda de finanţare a fost condusă de Neogen Capital, fondul de investiţii al antreprenorului local Călin Fusu, fiind completată de alţi 15 business angels. Finanţarea are ca obiectiv dezvoltarea Metabeta într-un marketplace pentru investitori şi start-up-uri, bazat pe machine learning, urmând să devină una dintre puţinele soluţii de acest fel la nivel european. 

„În prezent, multe dintre deciziile de investiţii sunt bazate mai degrabă pe intuiţie şi mai puţin pe criterii de performanţă şi metrici bine ancoraţi în business. În acelaşi timp, pentru fondatori, un proces de ridicare de capital este epuizant şi durează cel puţin 8 luni.În acest context, prin tehnologia folosită, Metabeta inovează felul în care sunt procesate date foarte complexe de business, reducând astfel timpul de analiză al investitorilor şi eliminând biasurile care ar putea să intervină în procesul de investiţie. Prin finanţarea primită, vom accelera dezvoltarea  produsului şi vom deveni prima platformă din CEE care va putea oferi o soluţie data-driven de tip marketplace pentru investitori şi startup-uri”, a explicat Marius Ursache, cofondator şi CEO al Metabeta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO