Business Hi-Tech

Neogen: Albumele de fotografii se muta pe Internet

18.05.2005, 18:51 38

Compania furnizoare de servicii online Neogen a lansat un nou serviciu, apreciat de internautii din intreaga lume, Neogen Foto, care permite vizitatorilor sa isi creeze online propriile albume de fotografii digitale.

In numai cateva zile, pe site-ul Neogen Foto (http://foto.neogen.ro) au fost create un numar de peste 1.500 de albume foto, fapt care demonstreaza interesul publicului din Romania pentru acest tip de serviciu, spun oficialii companiei.

Care este miza unui astfel de serviciu? Aceeasi ca in cazul majoritatii produselor online ale Neogen: atragerea de vizitatori pe site, cu alte cuvinte formarea unui trafic insemnat care poate fi apoi exploatat prin oferte de publicitate online. "Neogen Foto vine in intampinarea utilizatorilor interesati de lumea imaginilor digitale, aflata acum in continua expansiune", a declarat Calin Fusu, director general al companiei. Utilizatorii inscrisi au la dispozitie un spatiu de stocare a fotografiilor de 10 MB. Ei primesc automat o adresa personala, care poate fi aratata prietenilor, chiar daca acestia nu sunt membri ai retelei Neogen. Pozele pot fi de asemenea trimise prin e-mail prietenilor, cu numai cateva click-uri. Serviciul este gratuit si este disponibil la adresa foto.neogen.ro.

Deocamdata, Neogen Foto este in perioada de testare (beta). Serviciul nu are un sistem de cautare, iar in prezent sunt 400 de albume care au fost facute publice de autorii lor. Cei care doresc sa pastreze pozele proprii numai pentru cunoscuti sau membri ai familiei pot alege optiunea de a pastra albumul propriu secret, astfel incat fotografiile nu pot fi accesate decat de cei care cunosc adresa respectiva.

Specialistii in domeniu spun ca spatiul de stocare este relativ mic, neputand fi stocate pozele originale facute cu aparate foto digitale, ci doar versiuni modificate. De asemenea nu exista un soft care sa faca aceasta transformare automat, cum ofera serviciile similare din Occident.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO