Business Hi-Tech

Nemtii isi pun oameni la conducerea OTE

30.06.2008, 17:10 10

Grupul elen OTE, cel mai mare operator de telecomunicatii din Grecia, a numit in consiliul sau de conducere pe directorul financiar al Deutsche Telekom si pe directorul executiv al diviziei de telefonie mobila T-Mobile International, la scurt timp dupa ce operatorul german a intrat in actionariatul companiei grecesti, scrie presa internationala.
Karl-Gerhard Eick, CFO al Deutsche Telekom si Hamid Akhavan, CEO al T-Mobile International sunt cei doi directori ai firmei germane care vor ocupa cate o pozitie fara atributii executive in consiliul OTE. Compania elena i-a mai numit si pe Leonidas Evangelidis, fost ambasador al Greciei in Germania, precum si pe Leonidas Korres, secretar de stat pentru parteneriatele public-privat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor din Grecia.
Luna trecuta, Deutsche Telekom, cel mai mare operator din Europa, a platit
3,2 mld. euro pentru o participatie de 25% plus o actiune la OTE.
In urma tranzactiei, cele doua companii vor avea posibilitatea de a nominaliza fiecare cate cinci membri in cadrul consiliului. Deutsche Telekom va prelua managementul OTE si va avea dreptul de a alege directorul executiv, in timp ce guvernul grec va stabili persoana care va ocupa functia de presedinte.
Reprezentantii Deutsche Telekom au precizat anterior ca intentioneaza sa isi extinda operatiunile diviziei T-Mobile prin achizitii. OTE controleaza operatorul de telefonie mobila Cosmote, care are circa 15 milioane de clienti in Grecia, Romania, Bulgaria, Macedonia si Albania.
Jucatorii locali de pe piata telecom se asteapta ca operatorul german sa isi faca simtita prezenta foarte rapid pe piata locala.
Richard Moat, directorul executiv al Orange Romania, cel mai mare operator mobil de pe piata locala, a declarat anterior intr-un interviu pentru ZF ca Deutsche Telekom ar putea lua in considerare achizitia unor operatori locali, deoarece nu detine o licenta 3G.
El nu a mentionat numele niciunei companii ce ar putea fi vizate de catre firma germana, insa pe piata locala mai exista doar doi operatori ce ar putea fi tinta unor preluari, respectiv grupul RCS&RDS si Telemobil (Zapp).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO