Business Hi-Tech

Nemţii de la Bayer caută idei de tehnologie medicală

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

16.04.2015, 00:00 321

Grants4Apps, acceleratorul de start-up-uri din cadrul producătorului german de medicamente Bayer HealthCare (BHC), a lansat a doua ediţie a programului Open Innovation care se adresează start-up-urilor din întreaga lume axate pe crearea unor tehnologii pentru domeniul medical.

„Suntem în căutarea de soluţii IT şi tehnologie pentru domeniul medical care pot face legătura şi pot oferi asistenţă pacienţilor şi medicilor – aplicaţii mobile, servicii, dispozitive portabile, dispozitive medicale, software, hardware“, a declarat coordonatorul de proiect dr. Jesus del Valle din cadrul Bayer HealthCare. Astfel, antreprenori care pot dezvolta orice tehnologie digitală integrată de ultimă generaţie ce susţine conformitatea, diagnoza, controlul tratamentelor sau prevenţia, se pot înscrie în cadrul programului până pe 31 mai.

Un juriu format din experţi din cadrul BHC va alege în luna iunie cinci câştigători care vor fi invitaţi în perioada august-decembrie 2015 în cadrul accceleratorului de la sediul diviziei de produse farmaceutice din Berlin. Pe lângă finanţare pentru dezvoltarea propriilor afaceri, cei aflaţi la început de drum în domeniul afacerilor vor primi spaţiu gratuit de lucru, recomandări din partea experţilor şi îndrumare privind dezvoltarea afacerii, cercetarea de piaţă, planificarea financiară şi realizarea de oferte pentru investitori.

La ediţia de anul trecut a programului Open Innovation, cinci start-up-uri din domeniul digital au primit finanţări de câte 50.000 euro fiecare, plus spaţiu de lucru pentru 100 zile la sediul BHC şi instruirea din partea echipei de conducere BHC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO