Business Hi-Tech

Natalia Chiriţescu, Director Corporate & High Corporate, Vodafone România: 82% din companii folosesc IoT pentru lansarea a noi produse şi servicii. Vom vedea mai multe servcii şi produse noi generate de această conectare a lucrurilor

ZF Digital Summit `20

Natalia Chiriţescu, Director Corporate & High Corporate,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.11.2020, 15:59 199

Peste 80% dintre companii folosesc Internet of Things (IoT) pentru a dezvolta şi a lansa noi produse sau servicii pe piaţă, spune Natalia Chiriţescu, Director Corporate & High Corporate, Enterprise Business Unit, Vodafone România, în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit `20.

„Dacă până acum erau concentraţi pe conectarea lucrurilor (IoT), acum se gândesc cum să se folosesc de informaţiile pe care aceste lcururi conectate le tramsmit, cum pot fi folosite aceste informaţii pentru a atinge anumite obiective, precum să reducă costurile sau să îmbunătăţască experienţa clienţilor”, a spus Natalia Chiriţescu.

Ea a adăugat că tehnologia poate fi folosită şi pentru a „ne întoarce la birou”, în condiţiile în care în ultima perioadă au fost dezvoltate platforme şi aplicaţii care să arate, spre exemplu, gradul de echipare al unui birou, dacă sunt respectate regulile de distanţare, sau aplicaţii de optimizare a consumului de energie sau de optimizare a calităţii aerului.

 

Alte declaraţii

Vom vedea sectorul public adoptând tehnologia. Se observă o activitate intensă în a folosi fondurile puse la dispoziţie de UE pentru a transforma modul actual de lucru din administraţia publică. Vedem asta şi în proiectele de digitalizare a educaţiei, digitalizarea administraţiilor publice locale.

Toţi am aşteptam să vedem o adopţie rapidă a tehnologiei. Am văzut o schimbare rapidă care să permită angajaţilor să lucreze de oriunde. Am văzut şi planuri de automatizare ce erau setate pentru următorii 2-3 ani care au fost accelerate – industrii precum utilităţi, energie.

Unele din proiectele care erau în lucru au fost puse în aşteptrare, pt a face loc altor proiecte adaptate noului context.  

În continuare vom vedea aceelaşi comportament de adopţie accelerată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO