Business Hi-Tech

Naspers a mai adus 28 mil. lei la capitalul eMAG

Naspers a mai adus 28 mil. lei la capitalul eMAG

Autor: Adrian Seceleanu

12.11.2018, 00:00 1266
Grupul Naspers din Africa de Sud, acţionarul majoritar al Dante Internaţional - compania care operează eMAG, cel mai mare magazin online de pe piaţa locală cu operaţiuni şi în regiune - a adus în septembrie încă 28 mil. lei la capitalul retailerului, conform unui document publicat în Monitorul Oficial. „Acţionarii aprobă majorarea capitalului social cu suma de 8.560 RON, prin emiterea unui număr total de 8.560 acţiuni noi cu o valoare nominală de 1 RON pe acţiune şi o valoare nominală totală de 8.560 RON. Noile acţiuni sunt subscrise şi vărsate integral de către MIH B2C Holdings B.V. prin aport în numerar în valoare de 8.560 RON. Majorarea de capital prin aport în numerar se face cu primă de emisiune în valoare totală de 28.217.490 RON”, conform sursei citate. La operaţiune a participat doar grupul Naspers, conform documentului.

„Prima de emisiune a fost plătită integral de MIH B2C Holdings B.V. Prin prezenta, Iulian Stanciu renunţă în mod irevocabil la dreptul său de preferinţă la majorarea de capital social şi nu subscrie nicio acţiune nouă. În urma acestei majorări, structura acţionariatului este următoarea: MIH B2C Holdings B.V. deţine 79,9818% din capitalul social; Iulian Stanciu deţine 20,0182% din capitalul social”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO