Business Hi-Tech

MTV va vinde online

13.10.2003, 00:00 11

Postul de televiziune MTV analizeaza posibilitatea realizarii unui serviciu de muzica digitala online pe pagina sa de Internet.
Aceasta este inca o mare companie care si-a anuntat in ultimele zile intrarea pe piata magazinelor online de muzica, afacere care se anunta extrem de profitabila. Pana acum si-au realizat site-uri de muzica online producatorul de computere Apple, compania Real Networks, precum si grupul de servicii Roxio, precum si clientii Vivendi, Pressplay. recent, Napster si-a lansat versiena "legala" care permite descarcarea de melodii contra unei taxe de 99 de centi. Marile portaluri, MSN.com al Microsoft si AOL.com al AOL Time Warner au preferat deocamdata sa lanseze astfel de servicii in Europa. Iar Sony se pregateste de asemenea sa intre in joc.
MTV a anuntat ca studiaza implicarea in acest domeniu cu "mare atentie". Compania are marele avantaj de a-si putea promova eventuala oferta in fata a peste 400 de milioane de telespectatori din toata lumea, spun analistii. "Casele de discuri, muzicienii sau siteurile nu au un brand la nivel global asa cum il are MTV in domeniul muzicii", a explicat directorul executiv al MTV  Networks, Tom Freston.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO