Business Hi-Tech

Mozilla va lansa anul acesta un smartphone cu sistem de operare propriu

Mozilla va lansa anul acesta un smartphone cu sistem de...

Autor: Octavian Calei

11.01.2013, 11:48 1199

Compania Mozilla, dezvoltatoarea browserului de Internet Firefox, va lansa anul acesta în Europa un smartphone cu sistem de operare propriu în colaborare cu un producător asiatic, informează BBC. Telefoanele vor fi produse de compania chineză ZTE.

Jay Sullivan, vice preşedinte de producţie al Mozilla, a spus că în prezent, compania colaborează cu producători de echipamente precum Qualcomm şi TCL Communication Technology Holdings.

Producătorul chinez de telefoane ZTE a anunţat că discută cu un operator european de telefonie mobilă în legătură cu introducerea unui smartphone cu sistem de operare Firefox OS. Chen Lixin, directorul executiv al ZTE, a spus că telefoanele ar putea fi comercializate anul acesta şi pe piaţa din SUA.

Telefoanele ZTE cu sistem de operare Mozilla vor concura cu Google Android pe piaţa smartphoneurilor mai ieftine.

Trei sferturi din livrările de smartphoneuri sunt dominate de Android. Potrivit estimărilor analiştilor, Firefox OS va capta anul acesta 1% din piaţa globală a smartphoneurilor livrate.

"A concura cu Android nu va fi o sarcină uşoară", a arătat Strategy Analytics. Articolul subliniază trei mari provocări pe care Firefox OS va trebui să le abordeze pentru a câştiga teren: notorietatea scăzută a brandului pe piaţa globală a smartphoneurilor, prezenţa comercială limitată pe piaţa din SUA şi numărul mic de aplicaţii şi servicii existente pentru noul sistem de operare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO