Business Hi-Tech

Moştenitorul gigantului Samsung, anchetat ca suspect într-un caz de dare de mită în Coreea de Sud

Moştenitorul gigantului Samsung, anchetat ca suspect...

Autor: Ştefan Stan

11.01.2017, 16:02 415

Moştenitorul conglomeratului Samsung va fi investigat ca un suspect într-un dosar de dare de mită de către procurorii sud-coreeni, după ce gigantul producător de electronice s-a afundat şi mai tare într-un scandal politic care a dus la suspendarea preşedintelui, scrie Marketwatch.

Lee Jae-yong, moştenitorul Samsung, va fi chemat la audieri joi dimineaţă, în calitate de suspect, potrivit purtătorului de cuvânt al unor procurori speciali.

Investigaţia asupra Samsung a început de anul trecut, când s-au adus acuzaţii de corupţie la nivel înalt, care au dus la suspendarea preşedintelui Park geun-hye. În scandal au fost implicate cele mai mari conglomerate din ţară, iar autorităţile investighează dacă apropierea dintre liderii companiilor şi preşedinte a dus la beneficii nefondate.  

Samsung Electronics a raportat o creştere a profitului estimată la 50%, pentru al patrulea trimestru, în contextul în care producţia modelului Note 7 a fost oprită, după ce o serie de baterii ale smartphone-urilor au luat foc, anunţă BBC.

Gigantul IT susţine că aşteaptă un profit de 7,8 miliarde de dolari pentru perioada septembrie-decembrie. Câştigurile estimate sunt mai mari decât cele anticipate de analişti şi ar marca cel mai mare profit trimestrial din 2013.

Rezultatele s-ar datora afacerii Samsung cu semiconductoare şi displayuri.

Potrivit profitului prognozat pentru trimestrul al patrulea, Samsung susţine că retragerea smartphone-ului Note 7 ar genera pierderi de 2,1 miliarde de dolari ale profitului.

În octombrie 2016, producătorul sud-coreean a fost nevoit să oprească producţia modelului Galaxy Note 7, după ce bateriile au luat foc, iar smartphone-urile înlocuite au început să scoată fum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO