Business Hi-Tech

Morgan Stanley a ales 23 de start-up-uri din regiunea EMEA pentru programul de accelerare Inclusive Ventures Lab care include şi o investiţie în valoare de 250.000 dolari. Printre proiectele selectate este şi Bidrento, un start-up tech din Estonia cu activitate şi în România

Morgan Stanley a ales 23 de start-up-uri din regiunea...

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.09.2023, 12:28 50

Morgan Stanley a selectat 23 de start-up-uri din America de Nord şi Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) pentru a intra în programul Inclusive Ventures Lab – ce oferă un program de accelerare pe o perioadă de cinci luni pentru fondatorii start-up-urilor tech şi include şi o investiţie în valoare de 250.000 de dolari de la Morgan Stanley, precum şi diverse oportunităţi de mentorat şi resurse de creştere a businessului, potrivit reprezentanţilor gigantului bancar.

Pentru programul din acest an Morgan Stanley a ales din peste 7.900 de candidaţi - de trei ori mai mulţi decât în anul precedent. De altfel, start-up-urile selectate pentru participarea în cadrul programului reprezintă o gamă de tehnologii disruptive în industrii precum sănătate, soluţii sustenabile, customer service, supply chain, recrutare şi securitatea cibernetică.

„Suntem mândri să primim în program cea mai mare cohortă de până acum, marcând eforturile noastre continue de a crea un peisaj de investiţii mai echitabil pentru antreprenorii din întreaga lume”, a spus Selma Bueno, Global Head of the Morgan Stanley Inclusive Ventures Group.

Printre cele 23 de proiecte alese de Morgan Stanley pentru a participa în cadrul Inclusive Ventures Lab se află şi start-up-ul Bidrento din Estonia, cu activitate şi în România, care oferă o soluţie software completă pentru administrarea portofoliilor proprietăţilor imobiliare închiriate, inclusiv proprietăţilor comerciale, unităţilor construite pentru închiriere şi spaţiilor de locuit în comun, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Potrivit sursei citate anterior, investitorii existenţi din cadrul start-up-ului şi-au unit forţele alături de noul investitor în această rundă de finanţare, sprijinind creşterea continuă a companiei în România şi în întreaga Europă.

„Investiţia companiei Morgan Stanley Inclusive Ventures Lab în Bidrento face parte din angajamentul său de a promova inovaţia şi diversitatea în sectoarele tehnologice şi bazate pe tehnologie aflate la început de drum. Investiţia vine prin iniţiativa Global Inclusive Ventures Lab a băncii, care se concentrează pe sprijinirea diverşilor antreprenori şi companiilor nou-înfiinţate care lucrează la soluţii inovatoare. Alegerea companiei Bidrento pentru finanţare subliniază potenţialul acesteia de a aduce schimbări transformatoare pe piaţa administrării imobiliare, contribuind în acelaşi timp la diversitate şi incluziune în industrie”, conform comunicatului transmis de reprezentanţii Bidrento – companie fondată în 2019 care înregistrează clienţi în 10 ţări, inclusiv în România, Polonia, ţările baltice şi Finlanda.

Companiile selectate în programul Inclusive Ventures Lab din 2023 sunt Ad Auris (Canada), Automated Architecture (Marea Britanie), Bidrento (Estonia), ByFusion (SUA), Cult Mia (Marea Britanie), DotLab (SUA), eBanqo (Nigeria), Encounter AI (SUA), FLUIX Inc. (SUA), GigBridge (Marea Britanie), Health in Her HUE (SUA), Inicio AI (Marea Britanie), MEDIjobs (SUA), Nopalera (SUA), OKO (Israel), Oppos (Canada), Partsimony (SUA), Ridelink (Uganda), serviceMob (SUA), Stak Mobility (SUA), Tall Poppy (SUA), Twipes (SUA) şi Unfabled (Marea Britanie), scrie pe pagina web a Morgan Stanley.

Programul se va desfăşura până în februarie 2024 şi va termina cu un Demo Day în care start-up-urile participante vor prezenta potenţialilor investitori, partenerilor de business şi clienţilor planurile lor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO