Business Hi-Tech

Ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu: „Avem finanţare europeană pentru alinierea la piaţa unică digitală”

Ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu: „Avem...

Autor: Dan Straut, Anca Olteanu

19.02.2017, 13:45 120

„Strategia noastră care este prinsă şi în programul de guvernare este aliniată cu strategia naţională privind agenda digitală din România şi cu obiectivele privind piaţa unică digitală din România. Toate lucrurile au fost definite şi agreate cu Comisia Europeană, există finanţare pentru ele, în momentul acesta se lucrează la ghidurile de finanţare”, a spus ministrul.

Augustin Jianu a menţionat că „în momentul în care ghidurile sunt gata, o să dăm drumul la call-uri (n.n.- apelurile de depunere a proiectelor) şi instituţiile - sau, în funcţie de cine va implementa proiectele - vor putea aplica pentru această finanţare şi vor da drumul la programe”.

„Priorităţile stabilite în comun cu Comisia Europeană sunt cele 36 de evenimente de viaţă, precum emiterea unui buletin, emiterea unui certificat de naştere etc. Acestea trebuie să fie furnizate publicului sub forma unor servicii electronice”, a precizat ministrul Comunicaţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO