Business Hi-Tech

Milluu, platforma care digitalizează procesul de închiriere de apartamente care a deschis în iulie o nouă divizie de business: „Acum gestionăm, doar în Bucureşti, apartamente şi garsoniere în valoare totală de peste 12 milioane de euro”

Milluu, platforma care digitalizează procesul de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.12.2020, 13:01 240

Start-up-ul Milluu, care a dezvoltat o platformă online prin care digitalizează procesul de închiriere al apartamentelor, anunţă că deţine un portofoliu în valoare totală de peste 12 milioane de euro, în şase luni de când a deschis divizia Property Management - Milluu Select, un serviciu de property management prin care proprietarii de apartamente pot găsi chiriaşi, iar ulterior îşi pot minimiza riscul întârzierilor la plată sau neîncasării chiriei, au transmis reprezentanţii companii printr-un comunicat de presă.

„Era o idee cu care cochetam de mult timp, dar am fost un pic forţaţi de context să adoptăm un nou model de business. În doar 6 luni de când am luat decizia de a deschide această divizie, am ajuns să gestionăm, doar în Bucureşti, apartamente şi garsoniere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.”, a spus Florin Stoian, CEO Milluu.

De asemenea, în cele şase luni ale anului în curs, compania Milluu a garantat şi a plătit în chirii în valoare de peste 150.000 de euro pentru întregul portofoliu de locuinţe aflate în management.

Cum funcţionează serviciul Milluu? Practic, proprietarul împuterniceşte compania dezvoltatoare a aplicaţiei să găsească chiriaşi, să încaseze şi să îi transfere banii pentru chirie, şi să gestioneze aspectele legate de proprietate.

„Venim în ajutorul proprietarilor care îşi doresc siguranţă pe tot parcursul închirierii apartamentului lor: de la garanţia plăţilor lunare şi a unui contract neîntrerupt pe 12 luni, până la calificarea chiriaşilor sau asigurarea bunurilor din casă. Chiriaşii nu sunt nici ei neglijaţi: aceştia au aproape întregul proces de închiriere complet digital, cum ar fi plata chiriei sau a facturilor de utilităţi.”

Practic, pentru cei aflaţi în căutarea unui spaţiu de locuit, Milluu Select facilitează găsirea unui apartament potrivit pentru care nu vor plăti comision, garanţie sau chiria în avans pe mai multe luni. Astfel, dacă la o închiriere în sistemul tradiţional, chiriaşul trebuie să investească în jur de 1.000 de euro pentru a se muta într-un apartament, în cazul Milluu Select, el va plăti doar chiria lunară. 

În luna mai a anului în curs, numărul de descărcări ale aplicaţiei depăşea 20.000, iar în luna decembrie numărul se ridica la peste 60.000 de descărcări. De asemenea, peste 3.500 proprietari şi-au listat locuinţele în aplicaţie.

Compania a reuşit să realizeze o creştere lunară a numărului de apartamente din portofoliul Milluu Select între 100% şi 150%, în timp ce echipa a crescut de la 7 angajaţi la început de an, la 20 de salariaţi în decembrie 2020.

„Anul 2020 ne-a încurajat să inovăm mai mult, nu doar la nivel de tehnologie, dar şi la nivel de business şi să ne asumăm un nou model care nu mai exista pe piaţa de închirieri imobiliare din Bucureşti. Cu toate acestea, după 6 luni, în care 99% dintre eforturile noastre au fost puse în structurarea Milluu Select, nu mai avem niciun dubiu că am găsit modelul de business potrivit pentru noi. Acesta ne va permite să investim în continuare în digitalizarea unei pieţe cu obiceiuri greu de schimbat, dar în care oamenii caută cu disperare soluţii care să le facă viaţa mai uşoară şi care să le salveze timp”, a adăugat Florin Stoian.

El a menţionat că investiţia în divizia de property management va depăşi un milion de euro în 2021, compania intenţionând să îşi extindă operaţiunile în Cluj şi alte oraşe din România, dar şi în Europa Centrală şi de Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO