Business Hi-Tech

Mihai Ursoi, Country Manager SES Video România, Bulgaria şi Republica Moldova: Programele de ştiri rămân cel mai vizionat tip de conţinut la televiziunile din România,urmate de filme, documentare şi emisiunile de entertainment

ZF DIgital Summit 2020

Mihai Ursoi, Country Manager SES Video România, Bulgaria...

Autor: Roxana Rosu

05.11.2020, 13:08 108

Am văzut două tendinţe in ultimii ani pe piaţa din România, una legată de UltraHD şi una de platformele ODD, a declarat Mihai Ursoi, Country Manager SES Video România, Bulgaria şi Republica Moldova în videoconferinţa ZF Digital Summit 2020.

”Prima tendinţă este folosirea ultra HD, care a devenit tot mai popular şi 23% din totalul gospodăriilor din România care au TV au ecrane ultraHD, faţă de 14% în UE. O altă tendinţă este creşterea platformelor OTT, non-lineare”.

În acelaşi timp, potrivit statisticilor, 24% din gospodăriile cu televizor din Europa folosesc platforme OTT (over-the-top) , în paralel cu abonamentul de televiziune tradiţională. În România procentul este de 11%.

Cele mai folosite servicii video de streaming sunt Netflix (22% dintre respondenti au un abonament) si HBO GO (15%). Numărul de abonaţi la Netflix a crescut foarte mult în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO