Business Hi-Tech

Mihai Talpoş, Şcoala Informală de IT: Am observat un interes crescut pentru cursurile de reconversie profesională în IT al persoanelor care activau anterior în banking, turism, farma, producţie, automotive

Mihai Talpoş, cofondator Şcoala Informală de IT: Pentru anul 2021 avem în vedere angajarea de personal pentru 15 posturi de lector şi 15 posturi de asistent lector, profesionişti din domeniul IT.

Mihai Talpoş, cofondator Şcoala Informală de IT: Pentru anul 2021 avem în vedere angajarea de personal pentru 15 posturi de lector şi 15 posturi de asistent lector, profesionişti din domeniul IT.

Autor: Alexandra Cepăreanu

07.01.2021, 14:00 308

Aproximativ 100 de români stabiliţi în ţări precum Anglia, Spania, Olanda, Germania sau chiar Norvegia au accesat cursurile online susţinute de Şcoala Informală de IT, în primele 11 luni ale lui 2020, generând venituri de circa 5,7 mil. lei.

Digitalizarea accelerată de contextul pandemic şi impactul negativ al crizei sanitare în economie a trezit într-o bună parte dintre angajaţi dorinţa dar şi nevoia de reorientare profesională, o parte dintre aceştia alegând industria de IT şi accesând cursurile transferate în mediul online de către şcolile şi academiile de profil.

„Am observat o creştere considerabilă a interesului din partea persoanelor fără experienţă în domeniu IT. Anul trecut a crescut interesul pentru cursurile de reconversie profesională în IT al persoanelor care activau anterior în domenii precum banking, turism, farma, producţie sau automotive. De asemenea, am înregistrat o creştere considerabilă a numărului de români plecaţi în străinătate dornici de reconversie în zona de IT“, a spus pentru ZF Mihai Talpoş, cofondator Şcoala Informală de IT (SIIT), cu afaceri de 6,1 mil. lei în 2019. Astfel, reprezentanţii SIIT au decis să organizeze un curs de iniţiere în IT, dedicat persoanelor care nu deţin cunoştinţe în domeniu dar vor să înceapă o carieră în această industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO