Business Hi-Tech

Mihai Ghyka pleacă de la Vodafone, după un mandat de aproape doi ani

Mihai Ghyka pleacă de la Vodafone, după un mandat de aproape doi ani

Autor: Adrian Seceleanu

14.01.2013, 15:14 4322

Mihai Ghyka, directorul comercial pe segmentul consumer al Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, va părăsi compania la finalul lunii viitoare, potrivit unui anunţ al operatorului care confirmă informaţiile care circulau de la finele anului trecut pe piaţă.


"Vodafone România anunţă că Mihai Ghyka, Chief Commercial Officer, Consumer Business Unit, a decis să plece din companie, începând cu 28 februarie 2013", potrivit anunţului Vodafone.

Ghyka, care era cunoscut pe piaţă în momentul recrutării de către Vodafone - în iunie 2011 - pentru cariera din industria berii şi apariţia brandului Bergenbier, îşi încheie astfel mai repede de doi ani mandatul de la al doilea operator de telefonie mobilă de pe piaţă.

Reprezentanţii Vodafone afirmă că managerul a "contribuit semnificativ la o mai bună abordare a consumatorilor şi a ofertelor". "Mihai a condus mai multe proiecte strategice inovatoare cum ar fi reamenajarea a peste 100 de magazine Vodafone, lansarea primului Vodafone Experience Store şi a serviciului Zonga Music", potrivit datelor comunicate de companie.

Ghyka afirmă în mesajul transmis de Vodafone că în perioada următoare se va ocupa de o serie de proiecte personale, fără a oferi mai multe detalii.

"Perioada petrecută în Vodafone a fost una dintre cele mai interesante din cariera mea, datorită oamenilor extraordinari pe care i-am întâlnit aici. Plec din această companie profund impresionat de spiritul inovator al Vodafone România, îmbogăţit de o nouă experienţă, ce mi-a dat o mai bună înţelegere a clienţilor şi a industriei telecomunicaţiilor. În perioada imediat următoare, mi-am propus să mă ocup de câteva proiecte personale şi să petrec mai mult timp cu familia şi cei apropiaţi", a spus Ghyka.

Înainte de a fi recrutat de Vodafone, Mihai Ghyka a fost Preşedinte şi General Manager al Bergenbier România (fostul InBev). El a lucrat peste 10 ani în FMCG, avand mai multe roluri de conducere în departamentele Financiar şi Marketing ale acestei companii, atât în România, cât şi pentru regiunea Balcani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO