Business Hi-Tech

Microsoft vrea să cumpere Minecraft cu două mld. dolari

Microsoft vrea să cumpere Minecraft cu două mld. dolari

Autor: Luiza Chiroiu

10.09.2014, 18:48 426

Cel mai mare producător de programe software din lume plănuieşte să încheie acordul cel târziu la începutul săptămânii viitoare.

Cumpărarea producătorului suedez Mojang urmează să devină cea mai importantă înţelegere încheiată de Microsoft din februarie, când Satya Nadella a devenit CEO-ul companiei, până în prezent. Nadella a reorientat centrul de interes al Microsoft către serviciile furnizate de companie pe Internet şi către creşterea numărului de utilizatori ai consolei Xbox.

Reprezentanţii Microsoft şi Mojang au refuzat să comenteze pe această temă.

Negocierile au început în urmă cu câteva luni, la iniţiativa lui Markus Persson, cel care a fondat Mojang în 2010, datorită relaţiilor de colaborare bune dezvoltate de cele două companii.

Persson estimează că tranzacţia va determina o creştere importantă a vânzărilor Minecraft, datorită poziţiei pe care Microsoft o deţine pe piaţa jocurilor video şi a calculatoarelor.

Până în luna iunie, Mojang a vândut 54 de milioane de copii ale jocului, Minecraft devenind disponibil şi pentru cele mai noi generaţii de console, Xbox One şi PlayStation 4, la începutul lui septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO