Business Hi-Tech

Microsoft va prezenta versiunea demo Windows 8 pentru tablete

Microsoft va prezenta versiunea demo Windows 8 pentru tablete
30.05.2011, 11:07 354

Microsoft va prezenta săptămâna viitoare sistemul de operareWindows 8 în versiune demo pentru tablete. Steven Sinofsky,preşedintele Windows va profita de oportunitatea oferită deconferinţa All Things D pentru a prezenta ultimul sistem de operareMicrosoft înainte de încheierea anului fiscal, informează site-ulbusinessweek.com.

Compania va oferi publicului prima vizualizare a noului softwarepentru interfeţele touch-screen care lucrează cu procesoarele Tegraproduse de Nvidia. Decizia vine în urma strategiei implementată deMicrosoft pentru a adapta cât mai bine sistemul de operare Windowsla noua categorie de terminale mobile în cursa competitivă cucompania Apple.

Windows 8 va fi disponibil pe piaţă începând cu anul viitor,însă potrivit informaţiilor de la producătorul de calculatoareDell, versiunea de Windows 8 pentru tablete va fi la dispoziţiautilizatorilor de anul acesta.

Acţiunile Microsoft au crescut cu 48 de cenţi sau 2%, la 24,67dolari acţiunea iar compania Nvidia a obţinut o creştere de 2,5% la18,82 dolari pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO