Business Hi-Tech

Microsoft va lansa în vară sistemul de operare Windows 10, cu un nou browser

Microsoft va lansa în vară sistemul de operare Windows...

Autor: Anca Dumitrescu

18.03.2015, 18:00 465

Grupul american a anunţat că noul sistem de operare va fi la dispoziţia clienţilor din această vară, în 190 de ţări şi în 111 limbi.

Microsoft anunţase deja că Windows 10 va fi o actualizare gratuită a sistemelor de operare Windows 7 şi Windows 8.1, dacă utilizatorii de PC-uri şi tablete vor descărca noul soft în primul an de la lansare.

Actualizarea va fi de asemenea gratuită pentru telefoanele cu soft Windows Phone 8.1, precum şi pentru sistemul de jocuri Xbox One.

Decizia de a lansare a Windows 10 în vară a fost oarecum surprinzătoare, având în vedere tradiţia companiei de a lansa noile versiuni ale sistemului de operare toamna.

Microsoft ar putea spera ca noile facilităţi oferite de Windows 10, precum Xbox, vor atrage cumpărătorii de PC-uri. Potrivit companiei de cercetare a pieţei NPD Group, vânzările de PC-uri către persoane fizice au crescut cu aproape 3% în sezonul de dinaintea începerii şcolilor, dar cele de PC-uri cu sistem Windows au scăzut cu 3% faţă de anul precedent. În schimb, vânzările de computere Mac ale Apple au urcat cu 14%, iar cele cu sistemul Chrome OS al Google cu 37%.

Browserul de Internet care va însoţi Windows 10, cunoscut deocamdată sub numele de Spartan, a fost construit de la zero şi nu se va numi Internet Explorer, dar The Guardian consideră că informaţiile privind renunţarea totală la vechiul brand sunt exagerate.

Noul browser nu va fi compatibil cu toate aplicaţiile şi serviciile construite pentru Internet Explorer, astfel că vechiul browser va fi disponibil în continuare pentru Windows 10, ca şi pentru Windows 8,7 şi Vista. În aceste condiţii, este improbabil ca firmele care utilizează Internet Explorer să treacă prea curând la noul browser.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO