Business Hi-Tech

Microsoft Summit 2014: „Piaţa soluţiilor de business intelligence este la început pe plan local, însă va creşte cu 50% anul viitor“

Microsoft Summit 2014: „Piaţa soluţiilor de business...

Autor: Ioana Nita, Ştefan Stan

14.11.2014, 00:08 513

Soluţiile software de business intel­ligence reprezintă noul seg­ment de creştere al pieţei de profil, iar mobilitatea în cadrul com­paniilor începe să devină o normalitate în condiţiile în care rata de penetrare a dispozitivelor mobile este tot mai mare. Acestea sunt principalele tendinţe prezen­tate în cea de-a doua zi a summi­tului Microsoft, eveniment la care peste 1.500 de persoane au parti­cipat la 58 de sesiuni tematice.

Companiile locale încep să resimtă acum nevoia utilizării unor soluţii software de business intelligence (BI) cu ajutorul cărora să interpreteze şi să analizeze datele colectate, precum şi să facă prognoze, astfel încât să dispună de informaţiile necesare pentru luarea deciziilor de management. Astfel, segmentul de BI din cadrul pieţei de soluţii software urmează să înregistreze creşteri semnificative în 2015, potrivit estimărilor din piaţă.

„Până de curând, acum doi ani, discutam de partea de raportare, analiza evenimentelor post-factum. În general analizezi un eveniment după ce acesta s-a întâmplat. În momentul de faţă se simte nevoia de un element de business intelligence, care adaugă elementele de predicţie. Spre exemplu, în cazul în care creşte temperatura afară, se pune problema impactului asupra logisticii, relaţiei cu furnizorii etc“, a declarat Şerban Stancu, managing partner în cadrul BION Advanced Support Team.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO