Business Hi-Tech

Microsoft: sistemele fara licenta vor ramane vulnerabile

27.01.2005, 00:00 33

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, a decis ca PC-urile care nu ruleaza un Windows cu licenta nu vor mai beneficia de cele mai avansate pachetel software care contin ultimele modificari si masuri de securitate disponibile pentru sistemele de operare.
Compania intentioneaza astfel sa lupte impotriva piratarii sistemului de operare Windows. Conform noii decizii, utilizatorii vor fi nevoiti sa demonstreze ca au obtinut legal versiunea Windows folosita pentru a putea accesa site-ul www.windowsupdate.com, unde producatorul publica in mod constant corectii ale erorilor din sistemele de operare si pachete suplimentare de aplicatii in special pentru protectia computerului.
In comunicat se mai arata ca utilizatorii copiilor piratate de Windows vor avea in continuare acces la unele modificari, dar nu le vor putea primi pe cele considerate esentiale. Masura va intra in vigoare la mijlocul acestui an.
Incepand din vara, pentru accesarea site-ului autentificarea va deveni obligatorie pentru toti utilizatorii. De asemenea, compania incearca sa lupte impotriva pirateriei foarte raspandite oferind reduceri utilizatorilor de copii piratate ale Windows, daca acestia vor sa achizitioneze o versiune legala.
Microsoft a mai mentionat ca veniturile pierdute din cauza pirateriei este de ordinul miliardelor de dolari.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO