Business Hi-Tech

Microsoft şi-a avertizat mii de clienţi ai platformei de cloud privind existenţa unei vulnerabilităţi de securitate

Microsoft şi-a avertizat mii de clienţi ai platformei...

Autor: Adrian Seceleanu

30.08.2021, 00:02 174

Gigantul american Microsoft şi-a avertizat la finele săptămânii trecute mii de clienţi ai platformelor sale de cloud computing, printre care şi unele dintre cele mai mari companii lume, că atacatori cibernetici ar fi putut avea capacitatea de a citi, schimba sau chiar şterge bazele lor de date stocate pe platforma companiei, scrie Reuters, citând date de la o companie de cercetare şi date dintr-un e-mail transmis de Microsoft către clienţi. O echipă de cercetători de la compania de securitate Wiz este cea care a descoperit vulnerabilitatea. Microsoft a plătit companiei Wiz 40.000 de dolari pentru descoperirea vulnerabilităţii şi raportarea ei.

„Am remediat această problemă imediat pentru a ne menţine clienţii în siguranţă şi protejaţi", au declarat reprezentanţii Microsoft.

Compania a susţinut că nu există dovezi că vulnerabilitatea ar fi fost exploatată. „Nu avem nicio indicaţie că entităţi externe înafara Wiz au avut acces” la vulnerabilitatea care permite modificarea bazelor de date, conform Microsoft.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO