Business Hi-Tech

Microsoft: Nu mai amanam lansarea Windows Vista

22.08.2006, 21:23 16

Compania Microsoft a respins informatiile vehiculate in industrie ca va amana din nou lansarea sistemului sau de operare, Windows Vista, insistand ca acesta va fi disponibil pentru micile companii si consumatori "tarziu, la sfarsitul acestui an si in luna ianuarie 2007", scrie presa internationala.
Pe de alta parte, Microsoft a confirmat informatiile ca le-a cerut producatorilor de PC-uri sa le ofere bonusuri clientilor, pentru ca acestia sa isi actualizeze sistemul de operare la Windows Vista. "Ne incurajam partenerii sa ofere bonusuri pentru a stimula vanzarile, fiecare dintre ei putand urma propria strategie", a declarat Alex Huang, director in cadrul Microsoft. Compania a acceptat acest sistem ca urmare a ingrijorarii retailerilor ca intarzierea Vista ii va determina pe cumparatori sa amane achizitia unui PC pana la data lansarii sistemului de operare.
Astfel, clientii care vor cumpara PC-uri in trimestrul patru vor primi un cupon pentru a-si actualiza sistemul de operare la Vista. Conform unor surse citate de presa internationala, Microsoft le-ar fi cerut producatorilor de PC-uri intre 5 si 7$ pentru fiecare actualizare la Vista realizata de un client.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO